Historie

Meer dan 70 jaar bouwervaring

Gerrit van de Kleut

Geboren in 1886, stond aan de basis van Snitselaar’s Bouwbedrijf. Enkele jaren voor de oorlog begon Gerrit voor zichzelf in een werkplaats aan de Nieuwstraat in het centrum van Barneveld. Tot zijn klantenkring behoorde baron Van Nagell, een man die onder meer veel boerderijen bezat.

Gerrit werd op 33-jarige leeftijd weduwnaar en combineerde zijn zakelijke activiteiten met de zorg voor zijn kinderen Bertus en Dina. Toen Bertus oud genoeg was, kwam hij in dienst bij zijn vader.

Snitselaar

In 1950 kwam Flip Snitselaar bij G. van de Kleut en zn. werken. Dat dienstverband leek in 1967 ten einde te komen toen Flip op zoek wilde gaan naar een andere werkgever. Van de Kleut senior kwam echter met het voorstel om samen met Bertus op een andere locatie het bedrijf opnieuw op te bouwen.

Naar de Edisonstraat

Op 11 september 1967 startten Flip en Bertus aan de Edisonstraat 5 in Barneveld. Kleut senior bleef timmeren tot 1970, een jaar voor zijn overlijden. Toen heette de zaak inmiddels ´van de Kleut & Snitselaar´. In 1976 nam Flip de hele zaak over. Bertus van de Kleut werkte nog mee, maar hij overleed in 1980 op 67-jarige leeftijd.

Snitselaar´s Bouwbedrijf

In 1986 ging Gradus Snitselaar als timmerman bij zijn vader werken. In 1994 nam hij de zaak over. Vanaf toen heette de onderneming ´Snitselaar’s Bouwbedrijf Barneveld BV´. Flip Snitselaar overleed in 2003.

metsel

Nieuw- en verbouw

Maatwerk in nieuw- en verbouw. Kleine of grote projecten; niet de omvang maar het waar maken van het vertrouwen bepaalt het succes.

verbouwing

Renovatie

Het goede behouden en aanpassen aan de eisen van nu. Dat is voor ons renoveren. Maatwerk met behoud van authentieke elementen.

timmer

Timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk uit eigen werkplaats. Omdat voor ons elke vraag maatwerk is. Het moet goed zijn en anders niet.

nieuwbouw

Vastgoedbegeleiding

Creatieve oplossingen voor uw vastgoed vragen. We denken graag buiten de gebaande paden. Objectief en onafhankelijk.